10.12 .2020 Magda Pieczone bataty uwielbiam za ich słodki i kremowy miąższ, który dobrze upieczony jest mięciutki i rozpływa się w ustach. Dla kontrastu do ich słodyczy polecam nafaszerować je upieczoną cieciorką z dodatkiem pikantnej pasty paprykowej. Może to być harissa lub inna podobna pasta, na przykład taka domowej roboty. Zawsze dla dodatkowej ostrości możemy dodać szczyptę chili. Do tego mój ulubiony ostatnio sos tahini- pasuje mi dosłownie do wszystkiego, robię go w dużych ilościach, trzymam w lodówce i do... czytaj dalej...
Jestem fanką kuchni i wszystkiego co z nią związane. Pasją do gotowania zaraziła mnie babcia, a mama przekazała dalsze tajniki wiedzy kulinarnej. Uwielbiam eksperymentować. Z każdym przepisem uczę się czegoś nowego, ciągle poszukuje nowych smaków i przepisów. Wyznaję zasadę, że z każdą potrawą trzeba wymagać od siebie coraz więcej.
Na moim blogu staram się dostarczyć inspirację na łatwą i pyszną kuchnię. Nic tak nie cieszy jak własnoręcznie przyrządzone potrawy i uśmiech na ustach tych co je zajadają. Nie zawsze jest idealnie, czasem coś nie wychodzi. Wtedy trzeba wziąć się w garść, uczyć się na własnych błędach i ugotować to jeszcze raz. Odrobina ambicji pozwala przezwyciężyć takie niepowodzenia i cieszyć się gotowaniem, które jest ciągłym procesem doskonalenia.
Zachęcam do gotowania, smakowania i eksperymentowania. Sprawcie aby wasza kuchni była najlepszym miejscem w domu, gdzie chce się przebywać, a gotowanie było przyjemnością a nie tylko codziennym obowiązkiem.