19.05.2025 Magda Nie trzeba chyba reklamować, że makaron z pesto to chyba najszybsze danie makaronowe świata. Wykonanie to jakieś 15 minut, z czego 12 to ugotowanie idealnego al dente makaronu, a reszta to skubanie listków mięty i w tym przypadku – obieranie pistacji. Dalej pistacje utrzymują się w modzie, gdzie nie zerknę, przepisy z ich użyciem wszędzie, aż ciężko się oprzeć. Dlatego taki pięknie zielony makaron, ze świeżo przygotowanym pesto pistacjowym serwuje sobie z dziką chęcią, jego smak jest wspani... czytaj dalej...
Jestem fanką kuchni i wszystkiego co z nią związane. Pasją do gotowania zaraziła mnie babcia, a mama przekazała dalsze tajniki wiedzy kulinarnej. Uwielbiam eksperymentować. Z każdym przepisem uczę się czegoś nowego, ciągle poszukuje nowych smaków i przepisów. Wyznaję zasadę, że z każdą potrawą trzeba wymagać od siebie coraz więcej.
Na moim blogu staram się dostarczyć inspirację na łatwą i pyszną kuchnię. Nic tak nie cieszy jak własnoręcznie przyrządzone potrawy i uśmiech na ustach tych co je zajadają. Nie zawsze jest idealnie, czasem coś nie wychodzi. Wtedy trzeba wziąć się w garść, uczyć się na własnych błędach i ugotować to jeszcze raz. Odrobina ambicji pozwala przezwyciężyć takie niepowodzenia i cieszyć się gotowaniem, które jest ciągłym procesem doskonalenia.
Zachęcam do gotowania, smakowania i eksperymentowania. Sprawcie aby wasza kuchni była najlepszym miejscem w domu, gdzie chce się przebywać, a gotowanie było przyjemnością a nie tylko codziennym obowiązkiem.