27.01.2025 Magda Zielono mi i smacznie, bo ulubiona brukselka właśnie króluje w moim warzywniaku. I do razu pierwszy przepis z jej użyciem to zawsze makaron, jeśli nie znacie tego sposobu użycia brukselki to musicie wypróbować, to już kolejny z wielu na moim blogu. Obsmażona i lekko poduszona brukselka to jest to i zapomnijcie o gorzkim smaku i specyficznym zapachu, bo nic takiego nie ma tu miejsca. Dobre przygotowanie brukselki to podstawa aby była smaczna, aromatyczna i zawsze udana. Jak wypróbujecie to przekona... czytaj dalej...
Jestem fanką kuchni i wszystkiego co z nią związane. Pasją do gotowania zaraziła mnie babcia, a mama przekazała dalsze tajniki wiedzy kulinarnej. Uwielbiam eksperymentować. Z każdym przepisem uczę się czegoś nowego, ciągle poszukuje nowych smaków i przepisów. Wyznaję zasadę, że z każdą potrawą trzeba wymagać od siebie coraz więcej.
Na moim blogu staram się dostarczyć inspirację na łatwą i pyszną kuchnię. Nic tak nie cieszy jak własnoręcznie przyrządzone potrawy i uśmiech na ustach tych co je zajadają. Nie zawsze jest idealnie, czasem coś nie wychodzi. Wtedy trzeba wziąć się w garść, uczyć się na własnych błędach i ugotować to jeszcze raz. Odrobina ambicji pozwala przezwyciężyć takie niepowodzenia i cieszyć się gotowaniem, które jest ciągłym procesem doskonalenia.
Zachęcam do gotowania, smakowania i eksperymentowania. Sprawcie aby wasza kuchni była najlepszym miejscem w domu, gdzie chce się przebywać, a gotowanie było przyjemnością a nie tylko codziennym obowiązkiem.