22.07.2025 Magda Jak tylko pojawiają się przepyszne czerwone papryki, a dorodne cukinie urywają się z krzaczków, to leczo jest najlepszym obiadem jaki można sobie zrobić. Tym bardziej jeśli można je sobie choć ciut przyspieszyć i ułatwić, i zamiast w klasycznym leczo obsmażać każde warzywo osobno na patelni, może je wszystkie razem upiec w piekarniku. Smak? Jest inny niż w klasycznym, mocno warzywny, tak jakby warzywa bardziej zachowały swoje smaki podczas pieczenie, zachowują też swoją jędrność. Dla mnie bo... czytaj dalej...
Jestem fanką kuchni i wszystkiego co z nią związane. Pasją do gotowania zaraziła mnie babcia, a mama przekazała dalsze tajniki wiedzy kulinarnej. Uwielbiam eksperymentować. Z każdym przepisem uczę się czegoś nowego, ciągle poszukuje nowych smaków i przepisów. Wyznaję zasadę, że z każdą potrawą trzeba wymagać od siebie coraz więcej.
Na moim blogu staram się dostarczyć inspirację na łatwą i pyszną kuchnię. Nic tak nie cieszy jak własnoręcznie przyrządzone potrawy i uśmiech na ustach tych co je zajadają. Nie zawsze jest idealnie, czasem coś nie wychodzi. Wtedy trzeba wziąć się w garść, uczyć się na własnych błędach i ugotować to jeszcze raz. Odrobina ambicji pozwala przezwyciężyć takie niepowodzenia i cieszyć się gotowaniem, które jest ciągłym procesem doskonalenia.
Zachęcam do gotowania, smakowania i eksperymentowania. Sprawcie aby wasza kuchni była najlepszym miejscem w domu, gdzie chce się przebywać, a gotowanie było przyjemnością a nie tylko codziennym obowiązkiem.