09.09.2025 Magda Jeśli masz ochotę na coś w stylu lazanii, ale bez makaronu i z odrobiną warzywnej lekkości – ta wersja z bakłażanem będzie strzałem w dziesiątkę. Cienkie plastry pieczonego bakłażana zastępują makaron, a całość przełożona jest aromatycznym sosem pomidorowym z wołowiną, kremowym beszamelem i parmezanem. Prosto, sycąco i bardzo pysznie – idealne danie na weekendowy obiad. Składniki (na 2 duże lub 3 mniejsze porcje): 2 duże lub 3 średni bakłażany 500g mielonego mięsa wołowego 3 szklanki passat... czytaj dalej...
Jestem fanką kuchni i wszystkiego co z nią związane. Pasją do gotowania zaraziła mnie babcia, a mama przekazała dalsze tajniki wiedzy kulinarnej. Uwielbiam eksperymentować. Z każdym przepisem uczę się czegoś nowego, ciągle poszukuje nowych smaków i przepisów. Wyznaję zasadę, że z każdą potrawą trzeba wymagać od siebie coraz więcej.
Na moim blogu staram się dostarczyć inspirację na łatwą i pyszną kuchnię. Nic tak nie cieszy jak własnoręcznie przyrządzone potrawy i uśmiech na ustach tych co je zajadają. Nie zawsze jest idealnie, czasem coś nie wychodzi. Wtedy trzeba wziąć się w garść, uczyć się na własnych błędach i ugotować to jeszcze raz. Odrobina ambicji pozwala przezwyciężyć takie niepowodzenia i cieszyć się gotowaniem, które jest ciągłym procesem doskonalenia.
Zachęcam do gotowania, smakowania i eksperymentowania. Sprawcie aby wasza kuchni była najlepszym miejscem w domu, gdzie chce się przebywać, a gotowanie było przyjemnością a nie tylko codziennym obowiązkiem.