05.05.2025 Magda Nie wiem co fenkuł ma w sobie takiego, że nawet z pozoru proste danie staje się z nim wyjątkowe, jakby luksusowe. Ma też dużo w sobie z comfort foodu, chyba chodzi o ten rozgrzewający cudowny smak i przepiękny aromat, taki otulający i przyjemny. To danie ma wszystkie te cechy, dodatkowo jest też bardzo proste w wykonaniu – ostatnio w mojej kuchni kremowe orzotto skutecznie wypiera wymagające troszkę więcej wysiłku risotto. Składniki (na 2 duże porcje): około 3/4 szklanki makaronu orzo 1 ... czytaj dalej...
Jestem fanką kuchni i wszystkiego co z nią związane. Pasją do gotowania zaraziła mnie babcia, a mama przekazała dalsze tajniki wiedzy kulinarnej. Uwielbiam eksperymentować. Z każdym przepisem uczę się czegoś nowego, ciągle poszukuje nowych smaków i przepisów. Wyznaję zasadę, że z każdą potrawą trzeba wymagać od siebie coraz więcej.
Na moim blogu staram się dostarczyć inspirację na łatwą i pyszną kuchnię. Nic tak nie cieszy jak własnoręcznie przyrządzone potrawy i uśmiech na ustach tych co je zajadają. Nie zawsze jest idealnie, czasem coś nie wychodzi. Wtedy trzeba wziąć się w garść, uczyć się na własnych błędach i ugotować to jeszcze raz. Odrobina ambicji pozwala przezwyciężyć takie niepowodzenia i cieszyć się gotowaniem, które jest ciągłym procesem doskonalenia.
Zachęcam do gotowania, smakowania i eksperymentowania. Sprawcie aby wasza kuchni była najlepszym miejscem w domu, gdzie chce się przebywać, a gotowanie było przyjemnością a nie tylko codziennym obowiązkiem.