Przepis na : śniadanie
Placki z jabłkami znam od zawsze. Kiedy byłam mała smażyła je moja Babcia i Mama, potem ja przejęłam pałeczkę a teraz przekazałam ją swojemu dziecku. Bo to danie wszyscy lubią i przeważnie wszystkie składniki mamy w domu. Bo robi się je szybko i można je zjeść nie tylko na śniadanie. Bo placki z jabłkami to jeden ze smaków i zapachów domu rodzinnego. Smakują jak te kiedyś, dawno temu, u Babci i Mamy ! Zobacz także przepis na Placki serowo-cytrynowe i Placki makowe ROZWIŃ I CZYTAJ DALEJ... czytaj dalej...
Lubię gotować, ale nie sterczeć godzinami przy garach. Moja kuchnia to dania domowe, smaczne i apetyczne. Poza gotowaniem interesuję się wszystkim co dotyczy grzybów.
Mniam :) Przypomina mi się świat mojego dzieciństwa, kiedy moja babcia bądź mama robiły taki szybki obiadek :) Ten zapach ciasta i jabłek, słodycz cukru pudru - niebo w gębie i w duszy.Dziękuję za ten przepis :)PozdrawiamPosejdon
Piękne placuszki i fajna historia :) przynajmniej wiadomo, że tradycja rodzinna nie zaginie :) chyba już wiem, co jutro zrobię na obiadek :)Pozdrawiam cieplutko, Olinka - Smakowy Raj