Niektórzy z Was pewnie pamiętają jak kiedyś ich Babcia, na wsi, robiła w domu własne masło z wiejskiego mleka a właściwie śmietany. Może nawet macie jeszcze takie Babcie. Ja wychowałam się w mieście, tu też mieszkali moi Dziadkowie więc maślanych wspomnień nie mam. Babcia co prawda kupowała mleko i śmietanę u znajomej Baby na targu, ale kupowała też już ubite masło żeby zaoszczędzić sobie pracy. Dzisiaj sama czasami robię domowe masło jeśli uda mi się kupić dobrą śmietanę o co wcale nie jest łatwo. Teoretyc... czytaj dalej...
Znany od bardzo dawna sposób pasteryzacji niektórych produktów w szczelnie zamkniętym szklanym słoiki jest najlepszym sposobem na przedłużenie ich czasu do spożycia.
Czytaj dalej...Lubię gotować, ale nie sterczeć godzinami przy garach. Moja kuchnia to dania domowe, smaczne i apetyczne. Poza gotowaniem interesuję się wszystkim co dotyczy grzybów.