Krokiety z pieczarkami i ryżem

Krokiety z pieczarkami i ryżem

Krokiety z pieczarkami i ryżem

Taką wersję krokietów lubimy chyba najbardziej. Właśnie z ryżem i pieczarkami a do tego koniecznie popijamy barszcz czerwony. Są bardzo syte więc ja wymiękam najdalej po trzecim, ale za to taka porcja jak poniżej wystarcza nam na dwa pyszne obiady :) ROZWIŃ I CZYTAJ DALEJ czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Smaczna Pyza

Autor

SmacznaPyzaSmacznaPyza

Lubię gotować, ale nie sterczeć godzinami przy garach. Moja kuchnia to dania domowe, smaczne i apetyczne. Poza gotowaniem interesuję się wszystkim co dotyczy grzybów.

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

krokiety, pieczarki z ryżem, krokiety z pieczarkami, pieczarki, ryż, barszcz czerwony, grzyby, barszcz, obiad, pieczarki do obiadu

Inne przepisy z Smaczna Pyza

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.
Praliné, 25 stycznia 2013 11:33:35

chetnie skorzystam z tego przepisu,pozdrawiam :)

Aneta Kwiatkowska, 25 stycznia 2013 12:00:10

u mnie z takim farszem robi się pikantne pierożki, przyznam że bardzo je lubię..więc i krokiety były by ulubione. ostatnio jak robiłam naleśniki z nadzieniem ryżowo-serowo-cynamonowym , ktoś mi zwrócił uwagę(oczywiście anonim) ze nie dość że robię mączne naleśniki to wkładam do nich ryż..że niby masło maślane..ale ja uważam że ryż do naleśników jak najbardziej pasuje..po twoim poście utwierdziłam się tylko w tym przekonaniu :) Pozdrawiam

Iza Kulińska, 25 stycznia 2013 12:17:17

będzie mi bardzo miło :)

Iza Kulińska, 25 stycznia 2013 12:18:01

Aneta, a co komu do tego jak jadamy ? przecież sam nie musi tak robić - mnie takie połączenie bardzo smakuję :)

Anonymous, 25 stycznia 2013 12:45:47

ale apetycznie to wygląda, chylę czoła przed Pani blogiem

Teodora, 25 stycznia 2013 13:06:42

skorzystam z tego przepisu wygląda smakowicie, ja krokiety robiłam z mięsem wołowym lub z grzybami,do tego czerwony barszcz. po pierwszym krokiecie czułam przesyt te wygladają na lżejsze.pozdrawiam

Maria Molicka, 25 stycznia 2013 13:28:08

dzisiaj też mam krokiety z barszczem, ale do farszu nie dodawałam ryżu.następnym razem chętnie spróbuję :)Syn przyjedzie na ferie, trzeba będzie mu też podogadzać kulinarnie :)dzięki za ten przepis, Iza:)

Dota|oneginetatopa, 25 stycznia 2013 13:35:30

dzięki za komentarz na blogu:) pozdrawiam i kasuję:)

shinju, 25 stycznia 2013 14:10:17

Sposób na pękanie mojej mamy - nadziewa krokiety/naleśniki już kilka sekund po zdjęciu ich z patelni. Są bardzo gorące, ale nie pękają. Moja mama zawija zawsze gorące. Twoje krokiety bardzo mi się podobają. Dotychczas robiłam farsz serowo-pieczarkowy, ale taki Twój z ryżem :)

Kasia, 25 stycznia 2013 14:45:16

Muszę kiedyś wypróbować z tym ryżem, nigdy nie jadłam... ;) Wyglądają super! :)

Iza Kulińska, 25 stycznia 2013 15:41:26

dziękuję :)

Iza Kulińska, 25 stycznia 2013 15:41:56

lżejsze może nie, ale na pewno inne :)

Iza Kulińska, 25 stycznia 2013 15:42:14

nie ma sprawy, Dorotko :)

Iza Kulińska, 25 stycznia 2013 15:43:14

dzięki za radę - fakt, że ja zawijam nieco przestudzone, wypróbuję następnym razem :)

Iza Kulińska, 25 stycznia 2013 15:43:50

są bardziej sycące niż z samymi pieczarkami, ale farsz jest taki delikatny, kleisty - pycha :)

Barbiken, 25 stycznia 2013 15:44:12

Lubię gotować,ale tak prosto i staram się dogadzać rodzince przede wszystkim i moim gościom,dlatego ciągle szukam pomysłów i gdzieś zaglądam.Jest mnóstwo stron kulinarnych,ludziki wspaniale gotują,z pomysłem i sercem.Podczytywałam Smaczną Pyzę i zachwyciłam się tak bardzo że zostaję na stałe a do tego wszystkie moje klientki dostaną ten adresik.Pozdrawiam cieplutko z Mazur i lecę po mięsko na pyzy:)))

Iza Kulińska, 25 stycznia 2013 19:13:37

Barbiken, miło Cię gościć :) zostań na długo, będzie mi bardzo przyjemnie :) Pozdrawiam serdecznie :)

Anonymous, 25 stycznia 2013 20:09:35

Nadziewanie starych naleśników.Trzeba przewidzieć że będą krokietami;) Usmażyć ledwo, ledwo, tzn. blade naleśniki. Przed zawijaniem spryskać wodą, np. z opryskiwacza do kwiatów. Chwilę odczekać i... Wychodzą super.

Iza Kulińska, 25 stycznia 2013 20:26:23

mylisz się bardzo bo smażę specjalnie na krokiety i zawijam lekko przestudzone więc świeżutkie, ale nie gorące. Może za bardzo przysmażam, ale takie lubię

Anucha S., 26 stycznia 2013 11:43:09

Musze wypróbować taki smakowicie wyglądając farsz. Jeszcze nigdy nie jadłam z ryżem.. Muszę to nadrobić.Ja również zawijam krokiety zawsze na gorąco. Gdy jeden placek się smaży, drugi własnie jest już zawijany. Szybko i sprawnie to idzie. Kiedyś mi też pękały i doszłam do wniosku, że grubość naleśnika ma tu duże znaczenie. Cieńsze placki są lepsze do zawijania. Oczywiście nie można mocno ściskać, ale o tym sama wspomniałaś. Gorące i cieńsze, to chyba recepta na niepękające krokiety.Bardzo smaczne i elastyczne nalesniki wychodzą z dodatkiem maki razowej.Pozdrawiam:)

Iza Kulińska, 26 stycznia 2013 12:33:22

Anucha, dzięki za rady - następnym razem będę smażyć cieńsze i zawijać od razu :)

Anonymous, 26 stycznia 2013 21:24:28

Może za bardzo się starasz;) Jak robisz różne takie (dodatkowe nawilżenie), byle się udało, to wychodzi;) Ale z drugiej strony wszystko zależy od mąki i jaj, a w te "nie wejdziesz":/

Iza Kulińska, 26 stycznia 2013 22:22:02

to prawda - każda mąka inna, ale może kiedyś zrobię krokiety doskonałe :D

Kamysto, 28 stycznia 2013 20:36:25

Uwielbiam takie krokiety, chociaż przyznam, że wolę pieczarki w połączeniu z serem żółtym. Pozdrawiam i smacznego. =)

Anonymous, 28 stycznia 2013 20:49:19

Na pewno!! Jesteś super kucharką, pozazdrościć pomysłowości!

Iza Kulińska, 28 stycznia 2013 21:21:59

z serem też są pyszne :)

Iza Kulińska, 28 stycznia 2013 21:22:47

super to na pewno nie, ciągle wielu rzeczy nie wiem, nie umiem i życia nie wystarczy żeby nauczyć się wszystkiego czego bym chciała . .

Ela Stokrotka, 9 lutego 2013 23:20:12

Jutro wypróbuje przepis:)

Iza Kulińska, 10 lutego 2013 12:53:11

Elu, mam nadzieję, że będzie Ci pasował :)