Golonka pieczona

Golonka pieczona

Golonka pieczona

Bardzo dawno nie piekłam golonki. Po pierwsze znam jedną knajpę w mieście gdzie podają tak dobrą, że wolę wyciągnąć Żarłoczka tam niż robić sama. A po drugie - nieczęsto w ogóle nachodzi mnie właśnie na golonkę. Jednak w końcu naszło a ponieważ akurat były ładne w mięsnym to nabyłam 2 sztuki drogą kupna sprzedaży. No i upiekłam. Mina męża gdy zobaczył co mu serwuję - bezcenna :D ROZWIŃ I CZYTAJ DALEJ czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Smaczna Pyza

Autor

SmacznaPyzaSmacznaPyza

Lubię gotować, ale nie sterczeć godzinami przy garach. Moja kuchnia to dania domowe, smaczne i apetyczne. Poza gotowaniem interesuję się wszystkim co dotyczy grzybów.

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

golonka, pieczenie, mięso, mięsa pieczone

Inne przepisy z Smaczna Pyza

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.
Teodora, 26 kwietnia 2013 12:14:28

Wygląda bardzo apetycznie,mój mąż uwielbia golonkę ...dzięki za podpowiedż.Miłego dnia.

Paweł, 26 kwietnia 2013 12:37:15

Pięknie wygląda i zapewne tak samo smakuje !!!

Iza Kulińska, 26 kwietnia 2013 13:17:13

pyszna była :)

Iza Kulińska, 26 kwietnia 2013 13:17:52

mój też i upiekłam bo wspominał, że dawno nie jadł :)

Ola, 26 kwietnia 2013 15:02:36

golonka to niby takie męskie danie, a u mnie w domu to ja ją uwielbiam, za to mój Łasuch nawet nie chce spróbować. Miałam ostatnio niecny plan podania mu jej jakoś zakamuflowanej, bo zazwyczaj gdy spróbuje to okazuje się, że tak naprawdę coś lubi :)

Iza Kulińska, 26 kwietnia 2013 16:11:05

tylko jak zakamuflować golonkę ? może oddzielić samo mięso i podać jakoś inaczej ?

Anonymous, 26 kwietnia 2013 16:22:50

Oddzielić od kości wsadzić do worka dodać kapustę kiszona i tylko patrzeć jak znika;)

ksiądz, 26 kwietnia 2013 19:16:27

może i smakowicie wygląda, ale ja nie jadam wieprzowiny

Iza Kulińska, 26 kwietnia 2013 21:09:57

no i co w związku z tym mam zrobić ? może skasuję wpis żeby nie drażnił ? :D

Iza Kulińska, 26 kwietnia 2013 21:11:45

też dobry sposób :)

Ola, 27 kwietnia 2013 14:42:20

no właśnie taki miałam pomysł, tylko jeszcze ziemniaczki pieczone i patrzeć jak znika :)

Iza Kulińska, 27 kwietnia 2013 18:50:14

smacznego :)

Anonymous, 30 maja 2013 13:07:01

u mnie właśnie zaczęła gotować się golonka... zobaczymy czy wyjdzie też taka pyszna jak na obrazku :)Pozdrawiam...

Iza Kulińska, 31 maja 2013 16:33:18

mam nadzieję, że nawet pyszniejsza !

myniolinka, 10 czerwca 2013 22:47:26

dałabym się pokroić za taką golonkę! uwielbiam!

Iza Kulińska, 11 czerwca 2013 00:05:56

dietetyczne to nie jest, ale jakie pyszne ! raz na jakiś czas można sobie zaszaleć :)

Anonymous, 29 sierpnia 2013 19:17:34

ja też własnie zrobiłam, była super, mąż aż kwiczał z radości,

Iza Kulińska, 30 sierpnia 2013 02:34:02

W takim razie cieszę się bardzo, że smakowało :)

Anonymous, 22 września 2013 17:34:22

była pysządką

Anonymous, 26 października 2013 11:59:48

Ja dzisiaj zrobię a jak wyjdzie opowiem po?

Iza Kulińska, 27 października 2013 13:17:28

zatem czekam niecierpliwie na wieści !

Malina, 30 października 2013 12:20:44

to będzie mój pierwszy raz, zaczynam dietę tłuszczową, więc to mój posiłek. Super opis, dam radę, a nawet rozumiem, że po zebraniu skrzepniętego tłuszczu można ugotować zupę, ale jaką?

Iza Kulińska, 30 października 2013 13:26:16

w sumie jakąkolwiek bo taka golonka to po prostu mięso wieprzowe, niewędzone - tylko trzeba właśnie zebrać tłuszcz z wierzchu :)

Aleksandra GGS, 2 listopada 2013 19:50:47

Nareszcie moja golonka smakkwała mężowi. Dziękuję :-)

Iza Kulińska, 3 listopada 2013 13:15:01

cieszę się :) pozdrawiam !

Kama, 5 grudnia 2013 13:33:08

Moja goloneczka właśnie się piecze a pachnie! Jestem ciekawa jak będzie smakowała :-)Jak Pani robi purre chrzanowe?

Iza Kulińska, 5 grudnia 2013 16:14:05

gotuję ziemniaki, odcedzam, ale tak niedokładnie, ubijam tłuczkiem dodając trochę masła i mleka a gdy jest już gładkie doprawiam i dodaję drobno startego chrzanu - ilość wedle smaku i uznania

Kama, 5 grudnia 2013 18:30:10

PRZEPYSZNA goloneczka!A ziemniaczki z chrzanem zrobię jutro, bo dziś nie zdążyłam ;)

Iza Kulińska, 5 grudnia 2013 19:57:51

fajnie, że smakowała :) takie puree pasuje do różnych mięs pieczonych więc spróbuj czy będzie Wam pasowało :)

Anonymous, 11 stycznia 2014 23:29:03

Trafiłam przez przypadek i zostaję bo jest pysznie i swojsko:) a goloneczkę robiłam pierwsy ra i pychaaaaa!

Anonymous, 17 marca 2014 13:07:58

Witam. Zabieram się za gotowanie:-). Mam nadzieję, że będzie równie pyszne jak wygląda :-)

Anonymous, 3 maja 2014 13:25:28

wlasnie jestesmy w trakcie... wyglada pysznie i mysle, ze tak samo pysznie bedzie smakowac :) pozdrawiam