Bardzo dawno nie piekłam golonki. Po pierwsze znam jedną knajpę w mieście gdzie podają tak dobrą, że wolę wyciągnąć Żarłoczka tam niż robić sama. A po drugie - nieczęsto w ogóle nachodzi mnie właśnie na golonkę. Jednak w końcu naszło a ponieważ akurat były ładne w mięsnym to nabyłam 2 sztuki drogą kupna sprzedaży. No i upiekłam. Mina męża gdy zobaczył co mu serwuję - bezcenna :D ROZWIŃ I CZYTAJ DALEJ czytaj dalej...
Lubię gotować, ale nie sterczeć godzinami przy garach. Moja kuchnia to dania domowe, smaczne i apetyczne. Poza gotowaniem interesuję się wszystkim co dotyczy grzybów.
Wygląda bardzo apetycznie,mój mąż uwielbia golonkę ...dzięki za podpowiedż.Miłego dnia.
golonka to niby takie męskie danie, a u mnie w domu to ja ją uwielbiam, za to mój Łasuch nawet nie chce spróbować. Miałam ostatnio niecny plan podania mu jej jakoś zakamuflowanej, bo zazwyczaj gdy spróbuje to okazuje się, że tak naprawdę coś lubi :)
tylko jak zakamuflować golonkę ? może oddzielić samo mięso i podać jakoś inaczej ?
Oddzielić od kości wsadzić do worka dodać kapustę kiszona i tylko patrzeć jak znika;)
no i co w związku z tym mam zrobić ? może skasuję wpis żeby nie drażnił ? :D
no właśnie taki miałam pomysł, tylko jeszcze ziemniaczki pieczone i patrzeć jak znika :)
u mnie właśnie zaczęła gotować się golonka... zobaczymy czy wyjdzie też taka pyszna jak na obrazku :)Pozdrawiam...
dietetyczne to nie jest, ale jakie pyszne ! raz na jakiś czas można sobie zaszaleć :)
to będzie mój pierwszy raz, zaczynam dietę tłuszczową, więc to mój posiłek. Super opis, dam radę, a nawet rozumiem, że po zebraniu skrzepniętego tłuszczu można ugotować zupę, ale jaką?
w sumie jakąkolwiek bo taka golonka to po prostu mięso wieprzowe, niewędzone - tylko trzeba właśnie zebrać tłuszcz z wierzchu :)
Moja goloneczka właśnie się piecze a pachnie! Jestem ciekawa jak będzie smakowała :-)Jak Pani robi purre chrzanowe?
gotuję ziemniaki, odcedzam, ale tak niedokładnie, ubijam tłuczkiem dodając trochę masła i mleka a gdy jest już gładkie doprawiam i dodaję drobno startego chrzanu - ilość wedle smaku i uznania
PRZEPYSZNA goloneczka!A ziemniaczki z chrzanem zrobię jutro, bo dziś nie zdążyłam ;)
fajnie, że smakowała :) takie puree pasuje do różnych mięs pieczonych więc spróbuj czy będzie Wam pasowało :)
Trafiłam przez przypadek i zostaję bo jest pysznie i swojsko:) a goloneczkę robiłam pierwsy ra i pychaaaaa!
Witam. Zabieram się za gotowanie:-). Mam nadzieję, że będzie równie pyszne jak wygląda :-)
wlasnie jestesmy w trakcie... wyglada pysznie i mysle, ze tak samo pysznie bedzie smakowac :) pozdrawiam