Domowe pieczywo - Schiacciata, toskański chleb
Domowe pieczywo - Schiacciata, toskański chleb
Schiacciata to toskański, płaski chleb. To wypiek bardzo podobny do chleba focaccia, który pewnie znacie lepiej. Można go upiec z różnym dodatkami - różnymi ziołami, winogronami albo tylko z solą. Je się sam albo z pomidorami, wędliną czy serem. Najlepiej smakuje jeszcze ciepły. Ja przygotowałam wersję razową z dodatkiem oliwy bazyliowej.
ROZWIŃ I CZYTAJ DALEJ czytaj dalej...
Czytaj dalej na blogu Smaczna Pyza
Autor
SmacznaPyza
Lubię gotować, ale nie sterczeć godzinami przy garach. Moja kuchnia to dania domowe, smaczne i apetyczne. Poza gotowaniem interesuję się wszystkim co dotyczy grzybów.
Proponowane wyszukiwania
Popularne słowa kluczowe
domowe pieczywo, pieczywo, chleb, pomidor, focaccia, pomidory z serem, chleb razowy
Inne przepisy z Smaczna Pyza
Dodaj komentarz
uwielbiamy,
27 kwietnia 2014 13:18:10wygląda pysznościowo, do tego zdrowe... idealnie:-)))) muszę spróbować zrobić własną:-)))
Shine Rose,
27 kwietnia 2014 14:29:25Z pomidorkiem będzie wyglądać bardzo wiosennie :)
Karina D,
27 kwietnia 2014 15:30:26moja też się już piecze :) pochwalę się wieczorkiem o ile będzie czym :)
Iza Kulińska,
27 kwietnia 2014 17:30:24zjedliśmy jako dodatek do sałatki capresse - pysznie !
Karmel-itka.,
27 kwietnia 2014 23:57:21Pyza, widzę, że coraz piękniejsze robisz zdjęcia! cudnie wygląda to pieczywo :]
Kulinarne przygody Gatity,
28 kwietnia 2014 11:45:22Cudny, smakowity chlebek. Dzięki za wspólny czas przy piekarniku, choć na chwilę przeniosłam się do Toskanii ;-)
Monika Kwiatkowska,
28 kwietnia 2014 23:24:32Piękny chlebek! Dziękuję za wspólne pieczenie :)
Bernadeta,
29 kwietnia 2014 01:09:17fantastyczna, dzięki za wspólny czas przy piekarniku :)
Marzena,
29 kwietnia 2014 21:07:19Twój jest cudowny:-) Dzięki za wspólne pieczenie:-)