Chleb pszenno-żytni na zakwasie, z jabłkami, cydrem i cebulą - World Bread Day 2014

Chleb pszenno-żytni na zakwasie, z jabłkami, cydrem i cebulą - World Bread Day 2014

Chleb pszenno-żytni na zakwasie, z jabłkami, cydrem i cebulą - World Bread Day 2014

Trochę nerwów mnie kosztował ten bochenek.... Nie piekę chleba często, ale zakwas, czyli Stefana, dokarmiam regularnie więc jest w pełni sprawny. Zaczyn wczoraj wyrósł pięknie, coś jednak później szło nie tak jak powinno. Nie wiem, chyba za mało zakwasu do tej receptury i pewnie ilość oraz rodzaj dodanych składników zwyczajnie go przytłoczył. Nie pomagała też jesienna pogoda i dość niska, niestabilna temperatura w domu. Ciasto chlebowe rosło w kilku etapach w sumie 36 godzin, czyli bardzo długo, ale uważam,... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Smaczna Pyza

Autor

SmacznaPyzaSmacznaPyza

Lubię gotować, ale nie sterczeć godzinami przy garach. Moja kuchnia to dania domowe, smaczne i apetyczne. Poza gotowaniem interesuję się wszystkim co dotyczy grzybów.

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

jabłka, chleb, cydr, cebula, chleb na zakwasie, pieczenie, ciekawe przepisy, ziemniaki, rozmaryn, ziemniak, ciasto, pieczone ziemniaki, jabłka pieczone, pieczone jabłka, pyszne ciasto, ciasta z jabłkami

Inne przepisy z Smaczna Pyza

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.