Boczek pieczony z indyjską nutą

Boczek pieczony z indyjską nutą

Boczek pieczony z indyjską nutą

Zachciało mi się pieczonego boczku. Już widzę jak niektórzy się wzdrygają na samą myśl. Ja wiem, że tłuste, kaloryczne i ogólnie be, ale czasami mam taką ochotę na boczuś, że nie ma przebacz. Poszłam i kupiłam ładny kawałek. Tylko zaraz zrodziło się pytanie - jak go doprawić ? Bo czy chcę taki zwyczajny, z czosnkiem i majerankiem czy może jakiś inny ? Wpadłam na pomysł zamarynowania mięsa w gotowej mieszance czosnku, chili i indyjskich przypraw czyli w piklach firmy Patak's . Bardzo ułatwiło mi to przygo... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Smaczna Pyza

Autor

SmacznaPyzaSmacznaPyza

Lubię gotować, ale nie sterczeć godzinami przy garach. Moja kuchnia to dania domowe, smaczne i apetyczne. Poza gotowaniem interesuję się wszystkim co dotyczy grzybów.

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

pieczony boczek, boczek, pieczenie, czosnek, chleb, mięso, mięsa pieczone

Inne przepisy z Smaczna Pyza

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.
Qchenne-inspiracje, Małgosia , 2 maja 2013 13:11:14

Fajny !

Iza Kulińska, 2 maja 2013 13:41:57

bardzo pyszny wyszedł

shinju, 2 maja 2013 15:11:35

Ha, też ostatnio robiłam dwa rodzaje pieczonego boczku :) I w ogóle nie przejmuję się jego kalorycznością - od czasu do czasu można sobie pozwolić :) Fajny pomysł z tym wykorzystaniem czosnkowych pikli. Ja cały czas myślę do czego swój słoiczek użyć :)

Iza Kulińska, 2 maja 2013 17:21:29

Shinju, boczuś wyszedł pierwsza klasa więc jak nie wymyślisz czegoś lepszego to polecam :D

Bernadeta, 2 maja 2013 19:27:02

jak zawsze wyjątkowo i pomysłowo. u mnie pikle nadal stoją i czekają.

Iza Kulińska, 2 maja 2013 21:15:22

hehe, jakie wyjątkowe ? nic nie mogłam wymyślić i poszłam na łatwiznę :D , ale bardzo smacznie wyszło

Agna, 2 maja 2013 23:04:20

Ja te pikle zawsze dodawałam do cebulowego kremu. Nie wyobrażam sobie bez nich tej zupy :) A potem spróbowałam sama w domu zrobić takie pikle i są o niebo smaczniejsze. Tylko trzeba kupić dobry, polski czosnek, a o to trudno, niestety :(

Renata Pyzik, 3 maja 2013 11:30:55

Noo powiem szczerze ze ślinkę przełknęłam na ten widok ... Dawno nie piekłam boczusiu . Ładny kawałek ci sie trafił .. :)

Iza Kulińska, 3 maja 2013 14:26:32

może nie najchudszy, ale ładnie przerośnięty :)