Jak przygotować domową pizze jak z pizzerii? Domowa pizza jak z pizzerii? Z piecem do pizzy Ariete to bardzo proste. Cienka lub puszysta pizza gotowa już w 4 minuty! Piec do pizzy Ariete jest prosty w obsłudze, ma aż 5 poziomów pieczenia (I 120˚C, II 180˚C, III 260˚C, IV 340˚C, V 400˚C), temperatura do 400 stopni. Dużą zaletą urządzenia jest to, że bardzo szybko się nagrzewa. Ma żaroodporny ceramiczny kamień niepodatny na zabrudzenia. Za pomocą praktycznych, metalowych łopatek dołączonych do urządzenia można wy... czytaj dalej...
Nie ma nic lepszego na każdej domowej imprezie, jak szybkie przekąski. Minimum wysiłku, a maximum smaku, to główna ich zaleta.
Czytaj dalej...Sylwester to czas, kiedy świętuje się koniec starego roku i początek nowego. Jest to stosunkowo dość młode święto, gdyż narodziło się ono dopiero na przełomie XIX i XX wieku.
Czytaj dalej...Pizza jest to potrawa z kuchni włoskiej, zwyczajowo używa się ciasta drożdżowego, smaruje sosem pomidorowym i sypie się tartą mozzarellą i ziołami, całość następnie piecze się w nagrzanym mocno piecu.
Czytaj dalej...