Pierś z kurczaka ze szpinakiem zapiekana w cieście francuskim
Pierś z kurczaka ze szpinakiem zapiekana w cieście francuskim
Witajcie w niedzielę. Zapraszam dziś na pyszną pierś z kurczaka z nadzieniem szpinakowym. Upieczona w cieście francuskim jest pysznym daniem obiadowym. Polecam Składniki: 3 pojedyncze piersi z kurczaka 1,5 op. ciasta francuskiego (ok. 400 g) farsz: 150 g mrożonego szpinaku 1 ząbek czosnku 1 cebula 1 łyżka smalcu/oleju 50 g tartej mozzarelli sól, pieprz do smaku marynata: 1 łyżeczka wędzonej słodkiej papryki 1 łyżeczka soli 1 łyżeczka ziół prowansalskich 1/2 łyżeczki pieprzu czarnego 1/2 łyżeczki pieprzu zioło... czytaj dalej...
Czytaj dalej na blogu słodkie i nie tylko historie kulinarne
Autor
slodkokwasnakuchnia1
Kuchnia to moje królestwo.Moje dziecko jest niejadkiem więc staram się urozmaicać i przerabiać przepisy oraz wymyślać coś nowego.
Proponowane wyszukiwania
Popularne słowa kluczowe
ciasto, pierś, piersi, kurczak, ciasto francuskie, ciasto francuskie, pierś z kurczaka, pierś kurczaka, szpinak, mięso, tarta, dania obiadowe, pierś z kurczaka w cieście francuskim, dania z piersi kurczaka, pierś w marynacie, kurczak z czosnkiem, tarta na słodko, ciasto na niedziele, kurczak pieczony, kurczak wędzony , mięsa pieczone, jajka z farszem
Inne przepisy z słodkie i nie tylko historie kulinarne
Dodaj komentarz