kompot z rabarbarem na karmelu
kompot z rabarbarem na karmelu
Orzeźwiający, lekko kwaśny smak z nutą wanilii i karmelu. Niezwyczajny sposób na domowy kompot z rabarbarem poleca się na ciepłe letnie dni. Składniki: 600g rabarbaru, 8 łyżek cukru, 2 łyżki z wanilią, 2 litry wody. Ponadto: Liście świeżej mięty. Do garnka wsypać cukier oraz cukier z wanilią. Rozprowadzić po dnie naczynia. Podgrzewamy na niewielkim ogniu przez ok 5-10 minut do momentu karmelizacji cukru (kolor lekko brązowy). W międzyczasie rabarbar należy oczyścić z liści. Umyć, a następnie pokroić... czytaj dalej...
Czytaj dalej na blogu Słodki Zakątek
Autor
Kasia882
Inne przepisy z Słodki Zakątek
Dodaj komentarz
Zapoznaj się z informacją o plikach cookie
KatalogSmakow.pl używa plików cookie, aby zapewnić najlepszą jakość korzystania z naszego serwisu.
Czy możemy używać Twoich danych, by wybierać dla Ciebie reklamy?
Nasi partnerzy zbierają dane i używają plików cookie do personalizacji reklam i mierzenia ich skuteczności. Dowiedz się, jak serwis i partnerzy wykorzystują dane.
AkceptujęNie, dziękuję