Pyszne, aromatyczne, delikatne ciasto jesienne z jabłkami, myy pyszotka. Łatwe i szybkie w przygotowaniu. Zapraszam :) Składniki : 2 kopiaste szklanki mąki pszennej typ 550 1 szklanka cukru 1 łyżka cukru waniliowego 2 łyżki kakao 1i 1/2 łyżeczki sody 5 jajek 1 szklanka oleju 4 średniej wielkości jabłka 1 łyżka cynamonu blaszka o wymiarach 35/25 składniki odmierzałam szklanka o pojemności 250 ml Wykonanie: Jabłka obieramy i ścieramy na tarce jarzynowej o dużych oczkach. Jajka ubijamy... czytaj dalej...
Ciasta na Święta Bożego Narodzenia to w ostatnich dniach bardzo często przeszukiwane hasło w Internecie.
Czytaj dalej...Wielkanoc tuż tuż, więc przygotowaliśmy dla Was przepisy na najlepsze ciasta, które na pewno zasmakują Wam i Waszym domownikom.
Czytaj dalej...Ma na imię Joasia :) bardzo lubię piec i gotować dla gości i moich domowników , kolekcjonuję książki kulinarne . Lubie modyfikować zdobyte przepisy . Jestem początkującą blogerką :)