Przepis na : deser
Dziś zapraszam na zachwycającą chałkę. Jest cudownie miękka, delikatna, maślana, słodziutka, pachnąca... i jeszcze ten uroczy wzorek- czy można chcieć czegoś więcej? Bardzo nam smakowała! Jutro upiekę znowu :) Składniki na Żyrafę- maślaną chałkę: na keksówkę o wymiarach 12x32 cm 400 g mąki pszennej 7 g drożdży instant (lub 20 g świeżych) 50 g cukru waniliowego 250 ml ciepłego mleka szczypta soli 60 g roztopionego masła DODATKOWO: 20 g kakao gorzkiego 3 łyżki cukru 30-40 ml ciepłeg... czytaj dalej...
Ciasta na Święta Bożego Narodzenia to w ostatnich dniach bardzo często przeszukiwane hasło w Internecie.
Czytaj dalej...Wielkanoc tuż tuż, więc przygotowaliśmy dla Was przepisy na najlepsze ciasta, które na pewno zasmakują Wam i Waszym domownikom.
Czytaj dalej...