Róże z ciasta duńskiego.

Róże z ciasta duńskiego.

Róże z ciasta duńskiego.

Przepis na : śniadanie

     Ciasto duńskie (półfrancuskie drożdżowe) jest połączeniem ciasta francuskiego z drożdżowym, jest chrupiące z zewnątrz i mięciutkie w środku. Pyszne!!! Przygotowałam te bułeczki na śniadanko, podałam je z kubkiem gorącego mleka i powiem szczerze, że skradły moje serce. Polecam! Składniki na róże z ciasta duńskiego ciasto duńskie przygotowane według  tego przepisu roztrzepane jajko do posmarowania cukier puder do dekoracji      Gotowe ciasto wałkujemy na grubość około 1 cm, tni... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Rozpustne gotowanie

Autor

Agnieszka Gąsior

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

ciasto, ciastka , ciasteczka, drożdżowe, śniadania, śniadanie, ciasta drozdzowe, ciasto drożdżowe, ciasto z ciasta francuskiego, ciasto francuskie, ciasto francuskie, francuskie, przekąska, kolacja, przekąski, ciastka z ciasta francuskiego, pyszne ciasto

Inne przepisy z Rozpustne gotowanie

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.