Paszteciki drożdżowe z mięsem.
Paszteciki drożdżowe z mięsem.
Przepis na : śniadanie
Pyszne, mięciutkie, drożdżowe bułeczki, hojnie nadziane mięsem, do tego kubek gorącego barszczyku z młodych buraczków i mój mężczyzna w siódmym niebie. Polecam!!! Składniki na paszteciki drożdżowe z mięsem CIASTO: 700 g mąki pszennej 25 g świeżych drożdży 250 ml ciepłego mleka 250 ml ciepłej wody 1 łyżka cukru 100 ml oleju 1-1,5 łyżeczki soli NADZIENIE: 500 g ugotowanego mięsa 2 cebule 0,5 papryki czerwonej 1 pęczek szczypiorku 2 ząbki czosnku 2 łyżki bułki tartej namoczonej w mleku... czytaj dalej...
Czytaj dalej na blogu Rozpustne gotowanie
Autor
Agnieszka Gąsior
Proponowane wyszukiwania
Popularne słowa kluczowe
mięso, ciasto, drożdżowe, papryka, mak, buraczki, pierogi przepis, bułki, placki, śniadania, pierogi, tarta, śniadanie, paszteciki drożdżowe, paszteciki, mięso mielone, mielone, mięso na obiad, przekąska, wołowina, zakąski, impreza, wieprzowina, kolacja, przekąski, zupa, obiad, ciasta drozdzowe, ciasto drożdżowe, ciasto na niedziele
Inne przepisy z Rozpustne gotowanie
Dodaj komentarz