Pączki waniliowe

Pączki waniliowe

Pączki waniliowe

Macie czasem tak, że leżycie i się nudzicie i wpada wam do głowy pomysł i go realizujecie???? Mam właśnie tak, niestety albo super można powiedzieć.  Pączek – wyrób cukierniczy w postaci ciasta drożdżowego uformowanego na kształt lekko spłaszczonej, mieszczącej się w dłoni kuli i usmażonego na głębokim tłuszczu na kolor ciemno-złoty lub upieczonego w wysokiej temperaturze na kolor jasno-złoty. Powstały małe, pyszne, pulchne i rozkoszne pączki,pączusie jak kto woli. Składniki: mąka pszenna  Kłos-Pol ... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Różowa kuchnia

Warto przeczytać

15 najlepszych przepisów na Tłusty Czwartek

Według chrześcijańskiego kalendarza jest to ostatni czwartek przed wielkim postem, znany również pod inną nazwą „zepsuty czwartek”.

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.