Składniki: 220 g mąki (np. Tortowa T450), 125 masła, 1 jajko, 2,5 łyżeczki cukru, Przygotowanie: W misce wymieszać mąkę z proszkiem do pieczenia i cukrem nastąpienie dodać zimne masło – posiekane na drobne kawałeczki i jajko. Ciasto mieszamy ręką tak aby masło mogło się podczas wyrabiania delikatnie ocieplić i połączyć z resztą składników. Uformowaną kulkę owijamy folią i wkładamy na minimum 30 minut do lodówki. Po wyjęciu z lodówki ciasto należy rozwałkować i wyłożyć do formy, lekko je formując do brzeg... czytaj dalej...
Ciasta na Święta Bożego Narodzenia to w ostatnich dniach bardzo często przeszukiwane hasło w Internecie.
Czytaj dalej...Wielkanoc tuż tuż, więc przygotowaliśmy dla Was przepisy na najlepsze ciasta, które na pewno zasmakują Wam i Waszym domownikom.
Czytaj dalej...