Chleb pszenno-żytni z płatkami owsianymi.
Chleb pszenno-żytni z płatkami owsianymi.
Składniki: bochenek ok. 620 g po upieczeniu – wielkość foremki – ok. 14 x 27 x 7 cm ok. 20 g drożdży (piekarskich prasowanych), 300 g mąki pszennej pełnoziarnistej T650 (chlebowa), 100 g mąki żytniej razowej, 250 ml ciepłej przegotowanej wody, 40 g płatków owsianych błyskawicznych, 1 płaska łyżeczka soli, 1 łyżeczka miodu, 1 łyżka oliwy, odrobina płatków owsianych błyskawicznych do posypania chleba, Przygotowanie: Przygotować zaczyn z drożdży – połączyć miód z drożdżami, dokładnie ... czytaj dalej...
Czytaj dalej na blogu rozgotowana
Autor
rozgotowana
Proponowane wyszukiwania
Popularne słowa kluczowe
chleb, ciasto, płatki owsiane, owsiane, ciastka , ciasteczka, chleb na drożdżach , chleb razowy
Inne przepisy z rozgotowana
Dodaj komentarz
Zapoznaj się z informacją o plikach cookie
KatalogSmakow.pl używa plików cookie, aby zapewnić najlepszą jakość korzystania z naszego serwisu.
Czy możemy używać Twoich danych, by wybierać dla Ciebie reklamy?
Nasi partnerzy zbierają dane i używają plików cookie do personalizacji reklam i mierzenia ich skuteczności. Dowiedz się, jak serwis i partnerzy wykorzystują dane.
AkceptujęNie, dziękuję