Niemcy - Wegański Leberwurst
Niemcy - Wegański Leberwurst
Leberwurst to niemiecki pasztet z wątróbki z dodatkiem przypraw - najczęściej majeranku i gałki muszkatołowej (chociaż w niektórych przepisach pojawia się również imbir, tymianek czy kardamon). Najlepiej smakuje na kajzerce lub świeżym chlebku. Składniki (na sporą porcję - spokojnie na 6 posiłków): - 4 łyżki oleju - 1 cebula - kostka wędzonego tofu - puszka czerwonej fasoli - 1 łyżeczka posiekanej natki pietruszki - 2 łyżki wody - 1.5 łyżeczki soli - szczypta pieprzu - spora szczypta g... czytaj dalej...
Czytaj dalej na blogu Roślinożerni urlopowicze
Autor
Kacper Rossa
Proponowane wyszukiwania
Popularne słowa kluczowe
chleb, pasztet, ogórki, fasola
Inne przepisy z Roślinożerni urlopowicze
Dodaj komentarz
Zapoznaj się z informacją o plikach cookie
KatalogSmakow.pl używa plików cookie, aby zapewnić najlepszą jakość korzystania z naszego serwisu.
Czy możemy używać Twoich danych, by wybierać dla Ciebie reklamy?
Nasi partnerzy zbierają dane i używają plików cookie do personalizacji reklam i mierzenia ich skuteczności. Dowiedz się, jak serwis i partnerzy wykorzystują dane.
AkceptujęNie, dziękuję