Przepis na makowiec japoński z jabłkami . Niezwykle smaczny, wilgotny i aromatyczny . Z rodzynkami, jabłkami, amaretto i aromatem migdałowym tworzy niepowtarzalny smak. Blaty makowca przełożone są kremem śmietankowo serowym, a środek ciasta wypełniony jest wkładką z prażonych jabłek usztywnionych galaretką. Całość wykończona polewą z białej czekolady. Przepis znalazłam u Eweliny , lecz delikatnie go zmodyfikowałam. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); MAKOWIEC JAPOŃSKI Z JABŁKAMI SK... czytaj dalej...
Ciasta na Święta Bożego Narodzenia to w ostatnich dniach bardzo często przeszukiwane hasło w Internecie.
Czytaj dalej...Jest to popularna potrawa szczególnie na Pomorzu i Kaszubach, co nie znaczy, że gości ona na stołach w całej Polsce.
Czytaj dalej...Niezdrowe jedzenie pozostawia w naszym organizmie szkodliwe substancje. Wtedy warto sięgnąć po jabłka!
Czytaj dalej...