Biszkopt Confetti

Biszkopt Confetti

Przepis na tradycyjny Biszkopt Confetti z 5 jaj i bez proszku do pieczenia . Biszkopt jest mięciutki, puszysty i bardzo kolorowy. Biszkopt Confetti znany jest też pod nazwą funfetti, co oznacza połączenie zabawy i konfetti.  * W 1989 r.  firma Pillsbury jako pierwsza wprowadziła nowy rodzaj ciasta o nazwie ,, funfetti '' zastrzegając sobie jego nazwę.  Pillsbury jest właścicielem znaku towarowego ,, Funfetti '' i dlatego takie ciasto, lub biszkopt nazywa się potocznie  Confetti. (*zródło W...

Czytaj dalej na blogu RITA food channel

Warto przeczytać

Przepis na idealny biszkopt

Poniżej przedstawiony zostaje przepis na idealny biszkopt, które jest jednym z najdelikatniejszych ciast.

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.

Zapoznaj się z informacją o plikach cookie

KatalogSmakow.pl używa plików cookie, aby zapewnić najlepszą jakość korzystania z naszego serwisu.

Czy możemy używać Twoich danych, by wybierać dla Ciebie reklamy?

Nasi partnerzy zbierają dane i używają plików cookie do personalizacji reklam i mierzenia ich skuteczności. Dowiedz się, jak serwis i partnerzy wykorzystują dane.

AkceptujęNie, dziękuję