Trochę zapomniany już smak gołąbków
Trochę zapomniany już smak gołąbków
Pamiętam, że kiedyś wcale nie przepadałam za tym daniem. Źle mi się kojarzyło - ze szkolną stołówką i brakiem smaku. Co tu dużo mówić stołówkowe gołąbki były po prostu mdłe i niedobre, a sos był wodnisty i bez koloru (zresztą identyczny jak do pulpetów, których również nie znosiłam). Szczerze tej potrawy wtedy nienawidziłam. Nieco później, kiedy już pamięć tamtego smaku trochę zanikła, polubiłam gołąbki w innym wydaniu - domowym, babcinym. Wprawdzie nie powiedziałabym, że nagle zapałałam do nich wielką miło... czytaj dalej...
Czytaj dalej na blogu Ratunku obiad
Autor
Eve
Proponowane wyszukiwania
Popularne słowa kluczowe
gołąbki, sosy, mielone, kapustą, pieczenie, ryż, obiad, cebula, włoska, zupa pomidorowa, mięso mielone, papryka, marchewka, mięso, warzywa, słodkie, drobiowe, ciekawe przepisy, pieczywo, tarta, pulpety, sos do mielonego , lekkie dania, sos pomidorowy, warzywa na patelnie, sos do ryżu, ryż smażony, tarta na słodko, pieczeń z mięsa mielonego, mięsa pieczone
Inne przepisy z Ratunku obiad
Dodaj komentarz