PĄCZKI KRĘCONE

PĄCZKI KRĘCONE

  Pączki kręcone inaczej zwane koreańskie, o oryginalnym wyglądzie co prawda bez nadzienia ale równie smaczne jak tradycyjne . 1 kg mąki pszennej 60 g masła 40 g cukru 2 szklanki   mleka 2 jajka 50g drożdży 8 łyżek cukru olej do smażenia – 500ml Przygotowanie: Łyżkę cukru, drożdże, 0,5 szklanki letniego mleka, 2 łyżki mąki mieszamy i odstawiamy w ciepłe miejsce na 15 minut, i odstawiamy do wyrośnięcia. Do miski z rozczynem dodajemy ciepłe mleko, roztopione masło, mąkę, jajka i wyrabiamy ciast...

Czytaj dalej na blogu RAROSSA

Warto przeczytać

15 najlepszych przepisów na Tłusty Czwartek

Według chrześcijańskiego kalendarza jest to ostatni czwartek przed wielkim postem, znany również pod inną nazwą „zepsuty czwartek”.

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.