MASA KRÓWKOWA

MASA KRÓWKOWA

MASA KRÓWKOWA

Masa krówkowa idealna do kremów lub do posmarowania ciasta. Zamrożona masa korówkowa a następnie po porcjowana w kostki w smaku przypomina mordoklejki J 500 ml mleka 3,2% tłuszczu 130 dag  masła 150 dag cukru 1 łyżka kakao aromat waniliowy Mleko zagotować w garnku z grubym dnem dodać masło oraz cukier. Gotować na dużym płomieniu cały czas mieszając (najlepiej drewnianą łyżką) około 20-30. Masa zmniejszy swoją objętości i zacznie gęstnieć, wtedy należy zmniejszyć płomieni... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu RAROSSA

Warto przeczytać

Dieta dla rzucających palenie

Od palenia tytoniu można się uzależnić tak samo jak od wielu innych rzeczy, gdyż przynosi to nam w pewnym sensie ulgę. Lecz oprócz tego jest wiele negatywnych efektów tego uzależnienia.

Czytaj dalej...

Autor

RAROSSARAROSSA

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

deser, desery, kakao, cukier, ciasto, ciasto z masa, krem, ciasta z masa, ciasta z kremami, ciasto z kremem

Inne przepisy z RAROSSA

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.