Zachwyca swoim wyglądem, rozpieszcza podniebienia swoją delikatnością i kruchością. Beza! Nazwana Pavlovą na cześć primabaleriny Anny Pavlovej. Tradycja głosi, że pierwszy raz została przygotowana podczas pobytu tancerki w Perth w 1926 lub 1929 roku przez szefa kuchni hotelu Esplanade. Beza z kremem i świeżymi owocami stanowi niezwykle lekki i wykwintny, bardzo elegancki deser. Aby go przygotować, potrzeba tak naprawdę niewiele składników. Za to nie może zabraknąć czasu, dokładności w przestrzeganiu przepis... czytaj dalej...
Jestem rodowitą rzeszowianką mieszkającą w Krakowie.
Od kilku lat eksperymentuję w kuchennych wyczynach!
Moją specjalnością jest pieczenie serników w różnych smakach i odsłonach. Kolekcjonuję filiżanki, piękne dzbanki herbaciane, jestem wielką miłośniczką herbaty, kawy i czekolady.
Kocham książki, ostatnio zainteresowało mnie fotografowanie. Gotowanie zamieniłam w pasję, która stała się moim światem.
Podróżuję, fotografuję, poszukuję nowych smaków.
Zapraszam!