Pieczona dorada z pomidorkami i czosnkiem.

Pieczona dorada z pomidorkami i czosnkiem.

Pieczona dorada z pomidorkami i czosnkiem.

Dziś propozycja rybna, robi się ja ekspresowo.  Podana z lekką sałatką... mniam! Składniki; 2 patroszone dorady, 4 ząbki czosnku garść pomidorków cherry, sól, pieprz, 2-3 łyzki octu jabłkowego, 3 łyżki oliwy z oliwek, ok pół szkl. wody, mleko do namoczenia ryb, zielona pietruszka    Przygotowanie; Doradę umyć a następnie zalać mlekiem na jakieś pół godziny. Po tym czasie odcedzić i osuszyć. Czosnek obrać i pokroić w plasterki. Natkę pietruszki opłukać. Do naczynia żaroodpornego wlać wodę, oliwe... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Radość kipiąca uśmiechem.

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.