Zupa krem z pieczonej papryki
Zupa krem z pieczonej papryki
Po prostu boska. Nic dodać, nic ująć. Pieczona papryka jest rewelacyjna sama w sobie. Składniki 1 kg czerwonej papryki 1 łyżeczka mielonej papryki 1 łyżka mąki kukurydzianej 250 ml bulionu warzywnego 50 ml oliwy z oliwek sól, pieprz Przygotowanie Papryki myjemy. Przekładamy do rękawa do pieczenia. Piekarnik rozgrzewamy do 200°C i pieczemy około 40 min. Następnie studzimy, obieramy (sok z pieczenia zostawiamy), usuwamy gniazda nasienne. Sok z pieczenia, obrane papryki, paprykę słodką, mąkę miksujemy ze szklan... czytaj dalej...
Czytaj dalej na blogu R'n'G Kitchen
Autor
Arkadiusz Gie
Proponowane wyszukiwania
Popularne słowa kluczowe
mielone, suszone pomidory, zupa, zupa warzywna
Inne przepisy z R'n'G Kitchen
Dodaj komentarz
Zapoznaj się z informacją o plikach cookie
KatalogSmakow.pl używa plików cookie, aby zapewnić najlepszą jakość korzystania z naszego serwisu.
Czy możemy używać Twoich danych, by wybierać dla Ciebie reklamy?
Nasi partnerzy zbierają dane i używają plików cookie do personalizacji reklam i mierzenia ich skuteczności. Dowiedz się, jak serwis i partnerzy wykorzystują dane.
AkceptujęNie, dziękuję