Czarna sól KALA NAMAK

Czarna sól KALA NAMAK

Czarna sól KALA NAMAK

Sól charakteryzuje się nie tylko barwą ale i ciekawym zapachem i smakiem. Zapach przypomina gotowane jajka, smak jest w pierwszej chwili ohydny. Posmak zaś wprowadza w stan ekstazy. Sól zawdzięcza swój kolor obecnością związków siarkowych i żelazowych. Kala Namak wydobywa się ze złóż w Himalajach. Dlatego nazywana jest czarną solą himalajską. Sól poddaje się reakcji chemicznej, która polega na naturalnej , nierafinowanej, redukcji siarczanu sodu do siarkowodoru i siarczku sodu, które nadają jej specyficzny... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu R'n'G Kitchen

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.

Zapoznaj się z informacją o plikach cookie

KatalogSmakow.pl używa plików cookie, aby zapewnić najlepszą jakość korzystania z naszego serwisu.

Czy możemy używać Twoich danych, by wybierać dla Ciebie reklamy?

Nasi partnerzy zbierają dane i używają plików cookie do personalizacji reklam i mierzenia ich skuteczności. Dowiedz się, jak serwis i partnerzy wykorzystują dane.

AkceptujęNie, dziękuję