Przepis na : deser
Składniki: 3 kg jabłek (szara reneta) 1 szklanka cukru 1 szklanka wody 1 łyżka cynamonu 1 opakowanie cukru waniliowego sok z 1 cytryny Sposób wykonania: Jabłka myjemy, obieramy i kroimy w ćwiartki. Wykrawamy gniazda nasienne. W garnku mieszamy wodę, cukier, cukier waniliowy, sok z cytryny i cynamon. Dodajemy jabłka i podgrzewamy od czasu do czasu mieszając. Gotujemy aż jabłka zaczną się rozpadać. Masę jabłkową przekładamy do wyparzonych słoików i szczelnie zakręcamy. Pasteryzujemy: Dno dużego garnka wykłada... czytaj dalej...
Znany od bardzo dawna sposób pasteryzacji niektórych produktów w szczelnie zamkniętym szklanym słoiki jest najlepszym sposobem na przedłużenie ich czasu do spożycia.
Czytaj dalej...Niezdrowe jedzenie pozostawia w naszym organizmie szkodliwe substancje. Wtedy warto sięgnąć po jabłka!
Czytaj dalej...