Z syropem lawendowym spotkałam się pierwszy raz na jednym z portali kulinarnych i bardzo mnie zaciekawił. Lawendę uwilbiam (chyba przez sentyment do Prowansji gdzie mieliśmy się wybrać na podróż poślubną ale nie dotarliśmy) więc postanowiłam go wypróbować. Podkradłam mamie z ogródka trochę kwiatków, zmodyfikowałm przepis pod siebie i voila! :) Musze powiedzieć, ze przerósł moje oczekiwania. Jest po prostu przepyszny. Można go pić rozcięńczonego, dodawać do lekko przestudzonej herbaty, ciasta, deserów... ... czytaj dalej...
Mało osób zdaje sobie sprawę, że w wielu problemach kuchennych skuteczna może się okazać cytryna.
Czytaj dalej...Cebula ze względu na bogatą zawartość składników odżywczych pomaga prawie z każdym schorzeniem i wspomaga pracę naszego organizmu.
Czytaj dalej...Znany od bardzo dawna sposób pasteryzacji niektórych produktów w szczelnie zamkniętym szklanym słoiki jest najlepszym sposobem na przedłużenie ich czasu do spożycia.
Czytaj dalej...Nastała już jesień, więc nasz organizm musi walczyć z bakteriami i wirusami wywołującymi przeziębienia lub grypę.
Czytaj dalej...