Kiszenie buraków na barszcz czerwony
Kiszenie buraków na barszcz czerwony
Składniki: 1 kg buraków ćwikłowych 2 l wody kromka chleba razowego Wykonanie: Buraki wyszorować, opłukać, obrać i pokroić na plastry. Buraki włożyć do słoja lub kamiennego garnka dodać kawałki chleba wraz ze skórką wszystko zalać ciepłą wodą. Przykryć folia spożywczą lub papierem z nakłutymi dziurkami. Buraki pozostawić w temperaturze 18-20 stopni, kilka dni aż pojawi się kwaskowaty smak. Barszcz przechowywać szczelnie zamknięty w lodówce. czytaj dalej...
Czytaj dalej na blogu Pychotkaaa
Autor
Gabriela Uchto
Proponowane wyszukiwania
Popularne słowa kluczowe
buraki, burak, chleb, chleb razowy, barszcz
Inne przepisy z Pychotkaaa
Dodaj komentarz
Zapoznaj się z informacją o plikach cookie
KatalogSmakow.pl używa plików cookie, aby zapewnić najlepszą jakość korzystania z naszego serwisu.
Czy możemy używać Twoich danych, by wybierać dla Ciebie reklamy?
Nasi partnerzy zbierają dane i używają plików cookie do personalizacji reklam i mierzenia ich skuteczności. Dowiedz się, jak serwis i partnerzy wykorzystują dane.
AkceptujęNie, dziękuję