PLACKI PO WĘGIERSKU

PLACKI PO WĘGIERSKU

PLACKI PO WĘGIERSKU

Składniki: 1 kg ziemniaków 1 duża cebula 1 jajko 3 łyżki mąki pszennej sól do smaku pieprz do smaku olej do smażenia Sposób wykonania: Ziemniaki obrać, zetrzeć na tarce na najmniejszych oczkach. Odcisnąć nadmiar wody do miseczki, odstawić. Cebulę obrać, pokroić w drobną kostkę, przesmażyć i dodać do miski z ciastem ziemniaczanym, wbić jajo, wsypać mąkę, doprawić solą i pieprzem. Włożyć z miseczki skrobię, która osadziła się w odstawionej miseczce po ponownym odlaniu wody. Wymieszać. Olej rozgrzać na pateln... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Przepisy kulinarne babci Antoniny

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.

Zapoznaj się z informacją o plikach cookie

KatalogSmakow.pl używa plików cookie, aby zapewnić najlepszą jakość korzystania z naszego serwisu.

Czy możemy używać Twoich danych, by wybierać dla Ciebie reklamy?

Nasi partnerzy zbierają dane i używają plików cookie do personalizacji reklam i mierzenia ich skuteczności. Dowiedz się, jak serwis i partnerzy wykorzystują dane.

AkceptujęNie, dziękuję