Zapiekanka cukiniowo-ziemniaczana

Zapiekanka cukiniowo-ziemniaczana

Zapiekanka cukiniowo-ziemniaczana

Przepis na : obiad

Taka zapiekanka gości na moim stole w sezonie na warzywa z własnego ogródka. Świetnie zastępuje danie obiadowe. Kusi smakiem. Polecam Składniki: 700 g cukinii ze skórką i ziarnami 500 g ziemniaków (obranych) 2 czerwone cebule 1 por (średni) 2 ząbki czosnku 10 – 15 dag boczku wędzonego (może być w plastrach) ½ szklanki mąki ½ szklanki oleju 3 jajka 1 łyżeczka soli 1 łyżeczka pieprzu czarnego mielonego 1 łyżeczka bazylii 1 łyżeczka czosnku niedźwiedziego   Wykonanie: Ziemniaki obrać. Cukinię, ziemniaki, ... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Przepisy Babci

Warto przeczytać

Zdrowe odżywianie - zdrowe warzywa

Te warzywa są dla naszego organizmu bardzo wartościowe!

Czytaj dalej...

Autor

Basia BasiaBasia Basia

Moja Babcia piekła i gotowała bardzo dobrze. Wciąż pamiętam zapach jaki rozchodził się po domu kiedy królowała w kuchni. Była ona ciepłą i miłą osobą, a w gotowanie i pieczenie wkładała całe swoje serce. Moja Mama do tej pory gotuje i piecze wyśmienicie. Mi jeszcze dużo do nich brakuje, ale podobno też nieźle mi idzie. A to czego się nauczyłam i mam zamiar jeszcze nauczyć chcę przekazać Wam moi Drodzy Czytelnicy. Piekę i gotuje według przepisów mojej Babci i Mamy, a czasami wymyślę coś sama, zwłaszcza przepisy na mięsa.

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

ziemniaki, cukinia, zapiekanki, zapiekanka, mielone, boczek, dania obiadowe, zapiekanka z cukinii, zapiekanka ziemniaczana, zapiekanka z ziemniakami, pieczony boczek, pieczone ziemniaki z czosnkiem, pieczone ziemniaki, zapiekanka ziemniaczana z boczkiem

Inne przepisy z Przepisy Babci

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.