Najbardziej odpowiednia żywność ogranicza się głównie do składników roślinnych. Warzywa i owoce są opcjonalne, ale można je stosować jako dodatek do potraw, zwłaszcza sałatek i gulaszu. Ważne jest, aby dieta zawierała jak najmniej tłuszczu w diecie. Niewątpliwie najważniejsza jest różnorodność posiłków, ponieważ trzeba je spożywać codziennie i w niewielkich ilościach. Pozwoli nam to dostarczyć organizmowi niezbędnych składników odżywczych. Pożądane byłoby ograniczenie kofeiny do maksymalnego poziomu. Nie zaleca ... czytaj dalej...
Moja Babcia piekła i gotowała bardzo dobrze. Wciąż pamiętam zapach jaki rozchodził się po domu kiedy królowała w kuchni. Była ona ciepłą i miłą osobą, a w gotowanie i pieczenie wkładała całe swoje serce. Moja Mama do tej pory gotuje i piecze wyśmienicie. Mi jeszcze dużo do nich brakuje, ale podobno też nieźle mi idzie. A to czego się nauczyłam i mam zamiar jeszcze nauczyć chcę przekazać Wam moi Drodzy Czytelnicy. Piekę i gotuje według przepisów mojej Babci i Mamy, a czasami wymyślę coś sama, zwłaszcza przepisy na mięsa.