Moja najnowsza propozycja na ptasie mleczko. Dzięki cytrynie rozpływa się w ustach Biszkopt: Składniki: 3 jajka 85 g mąki tortowej 70 g cukru ½ łyżeczki proszku do pieczenia Wykonanie: Żółtka oddzielić od białek. Białka ubić na sztywno. Miksując powoli dodawać cukier. Dodać żółtka i dalej miksować do uzyskania jednolitej konsystencji. Następnie dodać przesianą przez sitko mączkę ziemniaczaną, mąkę z proszkiem do pieczenia i delikatnie wymieszać łyżką. Piec w nagrzanym piekarniku do 170 stopni C około 25 minut. F... czytaj dalej...
Ciasta na Święta Bożego Narodzenia to w ostatnich dniach bardzo często przeszukiwane hasło w Internecie.
Czytaj dalej...Wielkanoc tuż tuż, więc przygotowaliśmy dla Was przepisy na najlepsze ciasta, które na pewno zasmakują Wam i Waszym domownikom.
Czytaj dalej...Moja Babcia piekła i gotowała bardzo dobrze. Wciąż pamiętam zapach jaki rozchodził się po domu kiedy królowała w kuchni. Była ona ciepłą i miłą osobą, a w gotowanie i pieczenie wkładała całe swoje serce. Moja Mama do tej pory gotuje i piecze wyśmienicie. Mi jeszcze dużo do nich brakuje, ale podobno też nieźle mi idzie. A to czego się nauczyłam i mam zamiar jeszcze nauczyć chcę przekazać Wam moi Drodzy Czytelnicy. Piekę i gotuje według przepisów mojej Babci i Mamy, a czasami wymyślę coś sama, zwłaszcza przepisy na mięsa.