Doskonałe na drugie śniadanie do szkoły, albo do pracy. Mają tylko jedną wadę: są tak pyszne, że nie można poprzestać na jednej Składniki: 1100 g – 1200 g mąki wrocławskiej typ 500 lub do ciast drożdżowych typ 650 400 ml mleka 330 ml wody 60 g drożdży z kostki 1 ½ łyżeczki soli 1 czubata łyżeczka cukru 50 g roztopionego masła (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Wykonanie: Do miski wsypujemy cały 1 kg mąki i sól. Drożdże z cukrem rozpuszczamy w ciepłym mleku z wodą. Dodajemy do mąki. Masło r...
Moja Babcia piekła i gotowała bardzo dobrze. Wciąż pamiętam zapach jaki rozchodził się po domu kiedy królowała w kuchni. Była ona ciepłą i miłą osobą, a w gotowanie i pieczenie wkładała całe swoje serce. Moja Mama do tej pory gotuje i piecze wyśmienicie. Mi jeszcze dużo do nich brakuje, ale podobno też nieźle mi idzie. A to czego się nauczyłam i mam zamiar jeszcze nauczyć chcę przekazać Wam moi Drodzy Czytelnicy. Piekę i gotuje według przepisów mojej Babci i Mamy, a czasami wymyślę coś sama, zwłaszcza przepisy na mięsa.