Tradycyjne angielskie ciastka, które rozpływają się w ustach. Składniki: 100 g masła ¼ szklanki cukru brązowego 1 łyżka cukru z prawdziwą wanilią 1 żółtko 1 niepełna szklanka mąki ¼ szklanki płatków owsianych 2 łyżki mączki ziemniaczanej ¼ łyżeczki soli Wykonanie: Wszystkie składniki wrzucić do miski i zagnieść rękoma. Podzielić ciasto na ok. 20 małych kulek (mi wyszło 21). Położyć na blasze wyłożonej papierem do pieczenia i spłaszczać ręką na grubość ok. 5 milimetrów. Piec w piekarniku nagrzanym do 180 stopni C p... czytaj dalej...
Ciasta na Święta Bożego Narodzenia to w ostatnich dniach bardzo często przeszukiwane hasło w Internecie.
Czytaj dalej...Moja Babcia piekła i gotowała bardzo dobrze. Wciąż pamiętam zapach jaki rozchodził się po domu kiedy królowała w kuchni. Była ona ciepłą i miłą osobą, a w gotowanie i pieczenie wkładała całe swoje serce. Moja Mama do tej pory gotuje i piecze wyśmienicie. Mi jeszcze dużo do nich brakuje, ale podobno też nieźle mi idzie. A to czego się nauczyłam i mam zamiar jeszcze nauczyć chcę przekazać Wam moi Drodzy Czytelnicy. Piekę i gotuje według przepisów mojej Babci i Mamy, a czasami wymyślę coś sama, zwłaszcza przepisy na mięsa.