( Recipe in English ) Upały są idealną pogodą do wypiekania ciepłolubnych słodkości z dodatkiem drożdży. Moje jagodzianki rosły, jak szalone :). Przepis jest na 7 sporych bułeczek. Jeżeli przygotowałaś/eś danie z tego przepisu, prosimy o jego zdjęcie :). Wyślij je na adres a.rybinska@gmail.com. Fotografię opublikujemy w komentarzach i na naszym Facebooku (oczywiście podpiszemy Wasze dzieło). CZYTAJ WIĘCEJ I PRZEJDŹ DO PRZEPISU » czytaj dalej...
Ciasta na Święta Bożego Narodzenia to w ostatnich dniach bardzo często przeszukiwane hasło w Internecie.
Czytaj dalej...Wielkanoc tuż tuż, więc przygotowaliśmy dla Was przepisy na najlepsze ciasta, które na pewno zasmakują Wam i Waszym domownikom.
Czytaj dalej...Mało osób zdaje sobie sprawę, że w wielu problemach kuchennych skuteczna może się okazać cytryna.
Czytaj dalej...Nastała już jesień, więc nasz organizm musi walczyć z bakteriami i wirusami wywołującymi przeziębienia lub grypę.
Czytaj dalej...Mam takie pytanie-uwagę:) Twoje przepisy są zachwycające więc przepisuję je sobie i tu pytanie: w punkcie pierwszym jest łyżeczka cukru i dwie łyżki cukru, tam powinna być mąką? Alex
Lukier z soku cytrynowego i kremówki???? ,bez cukru pudru ?,możesz mi to szerzej wyjaśnić ,jagodzianki piękne!
Dziekuje Alex za zwrocenie uwagi na blad. Oczywiscie ma to byc maka. Juz nigdy nie bede pisac postow o pierwszej w nocy :D
Oczywiscie, ze jeszcze nalezy dodac cukier puder. Zwykle robie lukier tak, ze do miseczki dodaje cukier puder i stopniowo wlewam do niego troszeczke soku z cytryny i kremowki. Dodaje tyle plynu, aby uzyskac odpowiednia konsystencje. Lukier na bazie kremowki zastyga tylko troszke, wiec dla niektorych moze byc to problemem, ale my taki lubimy, bo dodaje wiecej wilgotnosci do drozdzowek. jezeli ma zastygnac, to dodaj do niego mleko zamiast kremowki. Pozdrawiam :)
Aniu razem z mąką, cukrem, jajkiem, skórką :). Mam nadzieję, że jagodzianki będą Ci smakować :)
Jagodzianki pychotka. ja upiekłam w tym roku dwa razy. Ciekawy sposób na lukier. Spotkałam się z nim kilka razy i chyba w końcu go wyypróbujęPozdrawiam serdecznie Gosia
Jagodzianki wyczarowane przez Magda Dziubak-Aflatouni. Ogromne brawa!
łyzeczka suchych drożdży-a ile dokładnie, bo łyzeczka łyżeczce nierówna -czy ma być to 7 g( 1 małe opakowanie?)pzdr
Rozmiar nie jest aż tak istotny. Proszę użyć zwykłej łyżeczki od herbaty. Pozdrawiam :)