(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Ogórki małosolne Ogórki małosolne to bardzo popularna przekąska w naszej polskiej kuchni. Robiły je nasze babcie, mamy a teraz kolej na nas. Ogórki małosolne nie dość, że są smaczne to dodatkowo bardzo zdrowe. Kolejną ich zaletą jest niska kaloryczność, a także zawartość wielu cennych witamin. Ogórki małosolne mają bardzo charakterystyczny aromat i smak, ale jednocześnie są uniwersalne, przez co stanowią świetny dodatek do obiadów, kanapek, oraz wielu przeką... czytaj dalej...
Znany od bardzo dawna sposób pasteryzacji niektórych produktów w szczelnie zamkniętym szklanym słoiki jest najlepszym sposobem na przedłużenie ich czasu do spożycia.
Czytaj dalej...Większość ludzi ślepo wierzy w mity gdzieś tam zasłyszane, a nie skupia się nad ich sensem. Postaramy się odpowiedzieć jak to jest z ogórkiem i pomidorem, łączyć czy nie?
Czytaj dalej...