Składniki : mała kapusta pekińska marchew mały zielony ogórek sok z cytryny majonez i jogurt sól, cukier Przygotowanie: Kapustę jeśli trzeba obrać z wierzchnich liści i umyć, osuszyć Marchew i ogórka obrać Kapustę pokroić drobno, marchew i ogórka ścieramy na tarce o grubych oczkach Składniki łączymy, lekko solimy i posypujemy odrobiną cukru do smaku - mieszamy Po kilku minutach skrapiamy sokiem z cytryny, mieszamy Majonez łączymy z jogurtem i polewamy całość- mieszamy powtórnie. Moją sałatkę po... czytaj dalej...
Już w dzieciństwie mieszałam mamie w garnkach :) Bywało zabawnie. Mama posoliła zupę, ja też. Później kiedy potrafiłam już pomagać w gotowaniu, to zapał jakby mi przeszedł... Ale po założeniu rodziny, gotowanie stało się codzienną koniecznością.
I od tego czasu zaczęła się moja przygoda z "pitraszeniem". Były kulinarne wzloty i upadki.Nie wszystko się od razu udawało :( Przez te lata nazbierało się przepisów i porad kulinarnych , które ułatwiały mi odnaleźć swój smak. Te, które sprawdziły się w codziennym gotowaniu zamieszczam na blogu. W ten sposób wszyscy Ci, którzy lubią gotować proste , a zarazem łatwe w przyrządzaniu potrawy znajdą coś dla siebie. Przepisów stopniowo będzie przybywać, więc proszę często tu zaglądać.
Powodzenia
Urszula