Składniki na spód: 70 g masła roztopionego 140 pokruszonych ciastek digestive Przygotowanie : Po rozdrobnieniu ciastek połączyć je na "piasek" z masłem Tortownicę o średnicy 23 cm wyłożyć papierem do pieczenia Na dnie ułożyć przygotowane ciastka, wyrównać, schłodzić przez 30 min. w lodówce Składniki na masę serową: 900 g sera twarogowego dwukrotnie zmielonego 250 g drobnego cukru 3 jajka 1 żółtko 3 łyżki mąki pszennej 200 ml śmietany 18% 1 i 1/2 łyżeczki soku z cytryny Wszystkie składniki powinny być w temp.po... czytaj dalej...
Ciasta na Święta Bożego Narodzenia to w ostatnich dniach bardzo często przeszukiwane hasło w Internecie.
Czytaj dalej...Już w dzieciństwie mieszałam mamie w garnkach :) Bywało zabawnie. Mama posoliła zupę, ja też. Później kiedy potrafiłam już pomagać w gotowaniu, to zapał jakby mi przeszedł... Ale po założeniu rodziny, gotowanie stało się codzienną koniecznością.
I od tego czasu zaczęła się moja przygoda z "pitraszeniem". Były kulinarne wzloty i upadki.Nie wszystko się od razu udawało :( Przez te lata nazbierało się przepisów i porad kulinarnych , które ułatwiały mi odnaleźć swój smak. Te, które sprawdziły się w codziennym gotowaniu zamieszczam na blogu. W ten sposób wszyscy Ci, którzy lubią gotować proste , a zarazem łatwe w przyrządzaniu potrawy znajdą coś dla siebie. Przepisów stopniowo będzie przybywać, więc proszę często tu zaglądać.
Powodzenia
Urszula