Składniki : 600 dag sera śmietankowego cuiavia 4 jajka 5 łyżek miodu 4 łyżki cukru pudru sok z 1 limonki sok z połowy dużej cytryny 1 łyżka mąki ziemniaczanej ewentualnie barwnik spożywczy zielony lub 2 łyżeczki zmielonej zielonej liściastej herbaty sól herbatniki Przygotowanie : Żółtka oddzielić od białek, żółtka utrzeć z miodem i cukrem, dodać szczyptę soli Wycisnąć sok z limonki i cytryny Do utartych żółtek dodać ugnieciony ser, utrzeć, wlać sok, wsypać mąkę i dodać kilka kropel barwnika ( lub herbatę), ... czytaj dalej...
Ciasta na Święta Bożego Narodzenia to w ostatnich dniach bardzo często przeszukiwane hasło w Internecie.
Czytaj dalej...Już w dzieciństwie mieszałam mamie w garnkach :) Bywało zabawnie. Mama posoliła zupę, ja też. Później kiedy potrafiłam już pomagać w gotowaniu, to zapał jakby mi przeszedł... Ale po założeniu rodziny, gotowanie stało się codzienną koniecznością.
I od tego czasu zaczęła się moja przygoda z "pitraszeniem". Były kulinarne wzloty i upadki.Nie wszystko się od razu udawało :( Przez te lata nazbierało się przepisów i porad kulinarnych , które ułatwiały mi odnaleźć swój smak. Te, które sprawdziły się w codziennym gotowaniu zamieszczam na blogu. W ten sposób wszyscy Ci, którzy lubią gotować proste , a zarazem łatwe w przyrządzaniu potrawy znajdą coś dla siebie. Przepisów stopniowo będzie przybywać, więc proszę często tu zaglądać.
Powodzenia
Urszula