Składniki : ok. 1500 g schabu bez kości ( u mnie od karczku) 2 litry wody po łyżce mielonego, czarnego pieprzu i majeranku ok. 120 g soli 4-5 ząbków czosnku 2 liście laurowe Przygotowanie : Mięso umyć, przygotować zalewę W garnku zagotować wodę ze wszystkimi przyprawami i solą- wystudzić Do zimnej zalewy włożyć mięso i zagotować krótko- 5 min. Zostawić mięso pod przykryciem i w gorącej zalewie do dnia następnego Dnia następnego zagotować mięso przez 10 min. Po tym czasie zostawić mięso do wystudzen... czytaj dalej...
Już w dzieciństwie mieszałam mamie w garnkach :) Bywało zabawnie. Mama posoliła zupę, ja też. Później kiedy potrafiłam już pomagać w gotowaniu, to zapał jakby mi przeszedł... Ale po założeniu rodziny, gotowanie stało się codzienną koniecznością.
I od tego czasu zaczęła się moja przygoda z "pitraszeniem". Były kulinarne wzloty i upadki.Nie wszystko się od razu udawało :( Przez te lata nazbierało się przepisów i porad kulinarnych , które ułatwiały mi odnaleźć swój smak. Te, które sprawdziły się w codziennym gotowaniu zamieszczam na blogu. W ten sposób wszyscy Ci, którzy lubią gotować proste , a zarazem łatwe w przyrządzaniu potrawy znajdą coś dla siebie. Przepisów stopniowo będzie przybywać, więc proszę często tu zaglądać.
Powodzenia
Urszula