Składniki : mały słoiczek czarnych oliwek niewielka kiść ciemnych najlepiej bezpestkowych winogron pęczek rzodkiewek połowa opakowania rukoli ok. 10 pomidorków koktajlowych mały zielony ogórek ziarna słonecznika Przygotowanie : Na dnie miski ułożyć dość grubo liście rukoli Na liście układać kolejno ; pokrojoną w plasterki rzodkiewkę, ogórek, pomidorki, oliwki i winogron Na wierzchu ponownie rozłożyć rukolę , posypać uprażonym słonecznikiem i polać oliwą od suszonych pomidorów tuż przed podan... czytaj dalej...
Już w dzieciństwie mieszałam mamie w garnkach :) Bywało zabawnie. Mama posoliła zupę, ja też. Później kiedy potrafiłam już pomagać w gotowaniu, to zapał jakby mi przeszedł... Ale po założeniu rodziny, gotowanie stało się codzienną koniecznością.
I od tego czasu zaczęła się moja przygoda z "pitraszeniem". Były kulinarne wzloty i upadki.Nie wszystko się od razu udawało :( Przez te lata nazbierało się przepisów i porad kulinarnych , które ułatwiały mi odnaleźć swój smak. Te, które sprawdziły się w codziennym gotowaniu zamieszczam na blogu. W ten sposób wszyscy Ci, którzy lubią gotować proste , a zarazem łatwe w przyrządzaniu potrawy znajdą coś dla siebie. Przepisów stopniowo będzie przybywać, więc proszę często tu zaglądać.
Powodzenia
Urszula