Składniki : opakowanie rukoli 2 gruszki granat duża kiść białego winogrona 2 zielone ogórki 4 łodygi selera naciowego ewentualnie ziarno słonecznika Składniki na sos: oliwa, miód, musztarda, sok z cytryny Przygotowanie : Gruszki obrać i pokroić w małą kostkę, to samo z zrobić z ogórkami Winogron umyć i przekroić owoce na połówki Owoc granatu obrać i wyłuskać ziarenka Umyte łodygi selera pokroić drobno Do miski wsypujemy połowę opakowania rukoli, a na to kolejne składniki -mieszamy Przygotowujemy sos... czytaj dalej...
Już w dzieciństwie mieszałam mamie w garnkach :) Bywało zabawnie. Mama posoliła zupę, ja też. Później kiedy potrafiłam już pomagać w gotowaniu, to zapał jakby mi przeszedł... Ale po założeniu rodziny, gotowanie stało się codzienną koniecznością.
I od tego czasu zaczęła się moja przygoda z "pitraszeniem". Były kulinarne wzloty i upadki.Nie wszystko się od razu udawało :( Przez te lata nazbierało się przepisów i porad kulinarnych , które ułatwiały mi odnaleźć swój smak. Te, które sprawdziły się w codziennym gotowaniu zamieszczam na blogu. W ten sposób wszyscy Ci, którzy lubią gotować proste , a zarazem łatwe w przyrządzaniu potrawy znajdą coś dla siebie. Przepisów stopniowo będzie przybywać, więc proszę często tu zaglądać.
Powodzenia
Urszula